Formula 1

Az autóversenyzés csúcsa, a autósportok királya. Mindenkinek szükséges legalább egyszer élőben is megnézni...

IndaFotó képek

formula1.blog.hu

Mindent az F1 világából...

Coughlan-Gate: A döntés ideje...

2007.07.26. 11:05 | D.G. | Szólj hozzá!

Hetek óta téma a McLaren és a Ferrari közt kirobbant kémvita az újságokban. Ma végre döntést hoz az FIA.

Az ügy kirobbantója feltehetőleg egy angol fénymásolóüzem alkalmazottja volt. Tényleg igaz lehet ez? Sose tudjuk meg...Egy azonban biztos: Ma délután már többet fogunk tudni a kémbotrányról. Párizsban az FIA Motorsport Világtanácsa arról dönt, hogy a McLaren mások szerzői jogait megsértette-e, illetve illegális, másoktól származó anyagot felhasználtak-e az MP4/22 versenyautó építéséhez. A lehetséges büntetések a megrovástól a diszkvalifikációig, a pontlevonáson át a Világbajnokságból történő teljes kizárásig terjedhet.

Norbert Haug, a Mercedes versenysport igazgatója nem vádlotként látja saját csapatát a kémbotrányban: "nem aggódunk, mert nincs mitől" hangsúlyozta, és hozzátette, hogy a elmúlt hetekben is nyugodtan tudott aludni. "Tisztán érthető, hogy több ember összefogott, és valamit tervezett. És az is tisztán érthető, hogy a mi csapatunk ebben nem vett részt. Sőt, az egész szervezkedés a cégünk területén kívül történt." A mai nap feladata, hogy mindezt tisztázza. A szükséges bizonyítékokat a McLaren az FIA számára bemutatta.

Ron Dennis a McLaren igazgatója bár nem örűl az FIA mai meghalgatásának, de boldog lesz, ha végre maga mögött hagyja ezt az ügyet - és remélhetőleg végre ismét mindenki a sportról fog beszélni. Büntetésre a McLarennél senki sem gondol:" Nem tudom elképzelni, hogy akár fél pont levonással is súlytsanak minket", közölte Haug. "Nincs semmi, amit felhozhatnának ellenünk". Ellenkezőleg: korábban is voltal már kémbotrányok, tervrajzokat vittek át más csapatokhoz, beállítások - még a Ferrari részéről is. De büntetés még sosem volt.

Ennek ellenére Mike Coughlan a kihalgatásán Londonban azt vallotta, hogy a kérdéses Ferrari dokumentumokat több embernek is megmutatta a McLaren csapatból, akik közül mindenki azt ajánlotta, hogy semmisítse meg az iratokat. Sok szakértő szerint ez a dolog a Ferrari által került az olasz újságokba. "Az életet csak úgy lehet élni, hogy a helyes utat követed" mondta Dennis a Nürburgringen. "Azonban, ha más emberek más utat választanak, ami később nagy hibákat okozhat, na az nem az én stílusom."

Kiváncsian várjuk a csütörtök délutánt...

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1.blog.hu/api/trackback/id/tr34125667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása