Formula 1

Az autóversenyzés csúcsa, a autósportok királya. Mindenkinek szükséges legalább egyszer élőben is megnézni...

IndaFotó képek

formula1.blog.hu

Mindent az F1 világából...

Emlékek '07

2008.06.03. 10:00 | D.G. | Szólj hozzá!

Kanadai Nagydíj 2008: előzetes
 
A száguldó cirkusz mezőnye mindig szívesen repül Montrealba. Azonban minden szereplőnek vegyesek az érzései. Vannak akiknek a 2007-es Kanadai Nagydíj sikertörténet volt, Kubica számára élete legnagyobb bukása. "Mindenki emlékszik, mi történt 2007-ben, azonban ez nem befolyásol engem, mivel már egy éve történt, és még mindig Forma 1-es autót vezetek, anélkül, hogy az esetre gondolnék. A Motorsportban és főleg a Forma 1-ben sok a rizikó, azonban nincsenek negatív érzéseim Kanadával kapcsolatban." Kubica elmondása szerint úgy utazik a versenyre, mint az év többi versenyére, hogy minél több pontot szerezzen.
Ez a tavalyi évben csapattársának sikerült. Második helyével Heidfeld a szebb időkre emlékeztetet. "Akkoriban egy kettős győzelem érzéséről beszéltem" fűzte hozzá Mario Theissen. Heidfeld szeretné megismételni az elmúlt év eredményét. Azonban ehhez az elmúlt versenyek nehézségein kell túllendülnie. "A mérnökökkel közösen azon dolgozom, hogy a kerekek minél gyorsabban elérjék a megfelelő hőmérsékletet, és meglegyen a megfelelő tapadás."
Még jobb emlékei vannak Lewis Hamiltonnak a tavalyi Kanadai Nagydíjról. "A Gilles Villeneuve pálya a kedvenceim közé tartozik, és az életem első győzelme után egy különleges hely számomra." Egy héttel ezelőtt Monacóban győzött. "A karrierem eddigi fénypontjához érkeztem, már gyerekként is erről álmodtam és ezt a pillanatot soha nem fogom elfelejteni."
A hercegségben aratott győzelme után Hamilton három ponttal átvette a vezetést a világbajnokságban. "Egy évvel ezelőtt hat verseny után nyolc pont előnnyel vezetett", nyilatkozta Norbert Haug a szoros versenyről. Az elmúlt 3 versenyen Spanyolországban, Törökországban és Monacóban a csapatok különböző kihívásokkal találták szembe magukat. "Mind a három pályán versenyképesek voltunk, és a dobogón végeztünk," Haug a McLarent jó formában látja. Egyedül Heikki Kovalainennek nem volt szerencséje a Spanyolországi balesettel, az Isztambuli és a Monacói problémákkal.
"Szeretnék Montrealban egy jó eredményt elérni a csapattal", nyilatkozta a finn. Az ő emlékei pozitívak: 2007-ben az első idényének második legjobb eredményét érte el Montreálban. "Az elmúlt versenyek különböző okok miatt nem voltak könnyűek számomra, de tudjuk, hogy az autó nagyon versenyképes, és remélem ezt be is bizonyíthatom." A csapattársa tavalyi győzelme mindenesetre erőt ad neki. "Lewis nyert tavaly Kanadában, és miért ne történhetne ez meg idén is; úgy érzem nagyon gyors az autónk." Whitmarsh támogatását mindenesetre élvezi Kovalainen: "Pozitívan gondolkodik, és tudja, hogy egy nagy karrier vár még rá, rengeteg nagydíj győzelemmel."
A Ferrari és a McLaren között a Monacói Nagydíj után elkezdődött a verseny - a fejlesztés terén. A következő teszt csak a Kanadai Nagydíj után kerül megrendezésre, Barcelonában. "Ha gyorsabban fejlesztünk, mint a Ferrari, megnyerjük a világbajnokságot, persze, ez fordítva is igaz." mondta Whitmarsh. Montreálra a legutóbbi teszten gyakorolhattak a csapatok Le Castellben, azonban az időjárás közbeszólt. Ennek ellenére egy jó gyakorlás volt, mivel a fékekre és a sebességre tudtak koncentrálni. "Ebben az évben nagyon jó az autónk a hosszú, nyújtott kanyarokban. Bár Montreálban egy sincs belőlük, azonban korábban is jók voltunk itt, és biztos vagyok benne, hogy idén is jól fogunk szerepelni.
A Ferrari csapat számára már nincsenek olyan jó emlékek az elmúlt évről. Bár nem kellett egy nagy bukást feldolgozniuk, azonban a Scuderia teljesítménye a Monacói nagydíjhoz hasonlóan nagyon rossz volt. A hercegségben a Ferrari meg tudta változtatni az addig kialakult tendenciákat, ez sikerülhet Montreálban is. "Szeretnénk a Monacói csalódást elfeledtetni." mondta Stefani Domanicali. Kimi Räikkönen helyeselt: "Elvesztettük a vezetést a bajnokságban, de ez még nem a világ vége." így a finn. "Montreálban visszavágunk"

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1.blog.hu/api/trackback/id/tr43501110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása