Formula 1

Az autóversenyzés csúcsa, a autósportok királya. Mindenkinek szükséges legalább egyszer élőben is megnézni...

IndaFotó képek

formula1.blog.hu

Mindent az F1 világából...

Maradhat

2008.06.03. 17:10 | D.G. | Szólj hozzá!

Max Mosley továbbra is a hivatalában maradhat. Az FIA – küldöttgyűlése megszavazta a további bizalmat az elnöknek.
Az FIA elnöke Max Mosley folytathatja: az FIA Párizsi küldöttgyűlésének bizalmi szavazásán Mosley 103 támogató szavazatott kapott, míg 55 szavazat szólt a brit elnök leváltása mellett. Mindezek mellett 7 tartózkodás, és 4 érvénytelen szavazat volt.
Mosley Március végén került a címoldalakra, amikor a brit újság, a News of the World leközölte azt a cikkét, amiben azt állította, hogy az elnök egy Náci sexparty-t rendezett öt prostituált társaságában. Az cikket az újság videóval is alátámasztott, melyet online közölt is. Mosley eközben figyelmeztetett arra, hogy a sexuális vonzalmai a privát életének részét képezi.
A bizalmi szavazás eredményének hatásaira még várni kell, kérdés, hogy reagálnak rá az autógyártó cégek és a FIA-Clubok. Egyesek már most egy esetleges szakítást vetítenek előre a világszervezettel, és saját szervezetet létrehozásával fenyegetőznek. A gyártók közül a Honda, a Toyota, a BMW és a Mercedes követelték az FIA-tól, hogy reagáljanak az eseményekre. Most a szavazás után ismét rajtuk a sor. Ígéretük szerint csak egy döntés után akartak tovább foglalkozni a témával. Az, hogy a FIA – küldöttek kompromisszumot kötöttek, és emiatt álltak ki Mosley mellett, még nem lehet tudni. Múlt héten felröppentek olyan hírek, miszerint néhány tag felajánlotta Mosleynak, hogy nem szavazzák le, amennyiben Novemberben visszalép az elnökjelöltségtől. Ezt a felajánlást azonban visszautasította.
Első nemzeti autóklubként az ADAC adta hírül, hogy a szorosabb együttműködést megszakítja a világszervezettel, valamint több FIA – munkacsoportból is kilép addig, amíg Mosley a hivatalában marad.

Bernie Ecclestone már hétfőn a Times –nek adott interjújában elárulta: „A probléma az, ha Mosley 2009-ig marad, akkor tovább is fogja csinálni. És ebben nem 100%-ig vagyok biztos, hanem 1.000.000%-ig.” Így Mosley nem az elnökségének lejártakor 2009 lépne vissza, hanem egy újabb ciklusra jelöltetné magát. Már eltervezte azt is, hogy újraválasztása esetén az elnökhelyettesek sok munkáját átvennék, hogy ő jobban tudjon koncentrálni az autógyártókkal, és többet tudjon törődni a környezetszennyezéssel és az utak biztonságával…Kíváncsian várjuk a folytatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1.blog.hu/api/trackback/id/tr66501716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása