Formula 1

Az autóversenyzés csúcsa, a autósportok királya. Mindenkinek szükséges legalább egyszer élőben is megnézni...

IndaFotó képek

formula1.blog.hu

Mindent az F1 világából...

Ferrari a McLaren ellen

2007.07.31. 14:45 | D.G. | Szólj hozzá!

Megszületett a döntés: A McLaren bűnös! De pontot nem vontak le tőlük. Amennyiben azonban kiderül, hogy McLaren bármit is felhasznált a 780 oldalas dokumentumból, úgy 2 éves eltiltás vár az angol-német versenyistálóra.

Ezt a döntést az FIA Motorsport Világtanácsa hozta, ami után a két érintett fél teljesen más reakciókkal hagyhatta el az űléstermet. A Ferrarinál Jean Todt és Luca di Montezemelo a teljes sporterkölcs hanyatlásáról beszélt, míg a McLarennél Ron Dennis és Norbert Haug a "felszabadulás érzéséről" és ártatlanságuk bizonyításáról beszélt. De nézzünk csak mélyebben a dolgokba:

Ferrari:

Az FIA szerint a McLaren megsértette a sportszabályzat 151c cikkelyét. Jean Todt a tárgyalás után nem tetszését fejezte ki, miszerint a McLaren teljes vezérkara elismerte, hogy tudták, hogy főmérnöküknél van a 780 oldalas dokumentum. Mint mondta, már az Ausztrál nagydíj elött is a birtokukba volt az Stepney-től származó titkos információk.  Todt szerint ezt arra használták fel, hogy előkészítsék azt a beadványt, amelyben a szabályok tisztázását kérték. Sőt, Todt szerint többen azt "sugdoloszták" a box utcában, hogy a Ferrari nem tartja be az előírásokat. Ezután a Ferrari csapatfönöke kifejtette, hogy a McLaren megkérte Stepney-t, hogy többet ne küldjön nekik információkat, de azért előtte még átvettek tőle egy 780 oldalas dokumentumot. Majd ezt a dokumnetumot fénymásolták le, egy fénymásoló szaküzletbe...A többi már ismert!

Nos Mr. Todt, én úgy gondolom, hogy a Ferrari sem tiszta ebben a játékban...Miért? Nos, pont a Ferrari csapatfőnöke mondta ki, hogy "...arra használták fel, hogy beadvány készítsenek az FIA számára, hogy pontosítsák a szabályokat..." Mint tudjuk, ez megtörtént, sőt, a Ferrit el is itélték ez ügyben. De akkor kérdem én, a Ferrari nem akart csalni? A McLaren pedig csak a csalót buktatta le...Így, a fő bűnös nem a McLaren, hanem a Ferrari, aki egyértelmüen csalni, kijátszani akarta a szabályokat. A McLaren pedig csak kicsi "csínyt" követett el, amiért belepillantott a dokumentumokba, és pont észrevette, hogy a Ferrari csal....

McLaren - Mercedes:

Az angol istálónál mindig is azt hangoztatták: "...nem láttuk azokat az iratokat..." Ron Dennis és Norbert Haug is egyértelmüen a csapata ártatlansága mellett állt ki. A vizsgálat eredményének ismeretében azonban nem lehet kijelenteni ezt konkértan. BŰNÖS, de pontlevonás nem lesz, és kizárás sem. Dennis ezt úgy értelmezte, hogy bizony az ő ártatlanságuk lett bizonyítva...Nem egészen. Mivel, a tanács kimondta, bűnös, ők bizony nem ártatlanok...Az, hogy nem vontak le pontot, azt nem tudom minek köszönhetik, talán annak, hogy nincs elég bizonyíték ellenük. További büntetést is kilátásba helyeztek, amennyiben kiderül, hogy a kocsijuk fejlesztésében felhasználták az adatokat (nem fog!!!)

Úgy látom, hogy ez az ügy is csak a "döglött aktákat" fogja bővíteni. Mind a két fél sáros nyakig a dologban, és a világtanács a nagy döntésképtelenségben hozott egy olyan határozatot, amely csak mégjobban megkeverte a dolgok menetét...De mint minden botrány után Buttongate I. , II. (mindkétszer bejelenti távozását egy másik csapathoz), vagy a Tyregate (A micheline futofelületét támadja a Bridgestone) és most ez az ügy után is csak egy valami következhet: MAGYAR NAGYDÍJA A HUNGARORINGEN!!!!!!!!!!!!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1.blog.hu/api/trackback/id/tr87129119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása