Formula 1

Az autóversenyzés csúcsa, a autósportok királya. Mindenkinek szükséges legalább egyszer élőben is megnézni...

IndaFotó képek

formula1.blog.hu

Mindent az F1 világából...

Kína GP (péntek)

2009.04.17. 12:07 | D.G. | Szólj hozzá!

Rég írtam már a bloggot, de most már végre ismét lesz rá időm...

A pénteki nap általában a kocsik beállításáról szól, nem volt ez másként itt Kínában sem. A két edzés eredményeiből sok következtetést levonni hiba lenne, azonban jó pár dolgot már előrevetít!

Hátsó sor előre fuss: Ahogyan az elmúlt két versenyen, úgy most is a tavalyi év hátsó része fog elől küzdeni. A Brawn GP, a Williams (Rosbergel), valamint a Toyota, és a Red Bull! Jelenleg ez a négy csapat a többiek előtt jár...De közülúk is kiemelkedik a Brawn GP, amely úgy néz ki, hogy itt is megállíthatattlan lesz. Mögöttük viszont a hatalmas lesz a harc (bár, Barrichellotól mindig kitellik a hiba, így nem biztos, hogy az 1-2 meglesz) a másik 3 csapat között. Az eredmények alapján jelenleg Rosberg az, aki közel áll hozzájuk, azonban a Williams versenytempoja, valamint versenystratégiája nem a legjobb...És akkor még szolidan fogalmaztam! A Toyoták és a Red Bullok okozhatnak meglepetést, de szerintem nem fognak...Szépen elautózkatnak majd, és hozzák az értékes pontokat!

Akiknek ez az év nem az az év: Hát igen, a Ferrari, a Renault, a McLaren-Mercedes és a BMW azok a csapatok, akik tényleg lemaradtak az előző négyestől. És nem is kicsit. A Ferrari 0, a Renault 0, a McLaren 1, a BMW 22 pontot szerzett az eddig megszerezhető 78 pontból...Lehangoló, főleg a csapatok szurkolói számára. A javulás ma sem látszott egyik csapatnál sem, kivétel ezalól a McLaren, amely egy teljesen új első szárnyal, és egy "mutáns" diffúzorral érkezett ide...Eredménye eddig, hogy a velük együtt sorolt négy csapat közűl talán a legerősebb lett. Halvány esély a pontjaik növelésére. A Ferrari kiszerelte a hibrid rendszerét a versenyautóiből, a megfelelő ballaszt, és a gyakori meghibásodások miatt. A BMW...hát, jobb szót se ejteni az ő péntekjeiről, mert általában 15 felül teljesítenek. A Renault pedig ma, mindenkinél gyengébb volt, egyedül Alonso tudása miatt nem lettek 1-2. Hátulról!

A Stabilak: Igen van két csapat, amely a legstabilabb a mezőnyben...A Torro Rosso, valamint a Force India, akik eddig stabilan hátul voltak. A Force India ezt már tavaly is átélte...Javulás tapasztalható, amennyiben megnézzük a helyezéseiket, azonban a versenyen sok jóra nem hiszem, hogy számítaniuk kell...

Gyorshírek: Amik még a verseny előtt törtnéntek. Ron Dennis teljesen kiszállt a Forma 1 részlegből, és a jövőben csak a McLaren sportautók gyártására fog koncentrálni. Egy ikonikus alak fog eltünni a Forma 1-ből! Bár, Max Mosley helyén szivesen látnám...

A Ferrarit kiosztótta a Williams CEO-ja Adam Parr, és a diffúzór ügy miatt beszólt az olaszoknak, hogy már 10 éve illegális autókkal versenyeznek...Azóta pontosított, és csak arra célzott, hogy ők is a joghézagok kihasználásával szereztek előnyt...

Vettel az edzések után már első pontjainak kezd örülni, és ha nem hibázik, valószínüleg meg is lesz, a Williamsnél Rosberg az egyenletes formának örül, míg a Force Indianál megállapították, hogy nincs gumiproblémájuk...Köszönjük!

Holnap már komolyabb nap lesz...És komolyabb következtetésekkel!

A bejegyzés trackback címe:

https://formula1.blog.hu/api/trackback/id/tr601070587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása